• facebook
  • google
  • youtube
Kantonalno SOB takmičenje

Kantonalno SOB takmičenje

Bosanskohercegovački auto-moto klub i ove godine po dvadesetpeti put organizuje Saobraćajno/prometno–obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje učenika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini.

Samo takmičenje se odvija u nekoliko etapa, a na Kantonalnom nivou naši učenici Đejla Kućanović i Ali Zunđa su ostvarili plasman za dalje. Učenike je pripremala nastavnica Anisa Fatić.

Ovogodišnje finalno takmičenje sastoji se od dvije etape takmičenja/natjecanja.

Prvi etapa je teoretski dio koji je ujedno i eliminatorni. Realizacija teoretskog dijela planirana je za 10. i 11. juni/lipanj 2021. godine, a takmičari/natjecatelji će raditi posebno pripremljen online test. Takmičari/natjecatelji koji budu zadovoljili ovaj nivo plasiraće se dalje na završni praktični dio takmičenja/natjecanja.

Druga etapa finalnog takmičenja je praktični dio, u okviru kojeg će takmičari/natjecatelji koji su zadovoljili teoretski dio, pokazati svoju spretnost u vožnji bicikla na posebno pripremljenom poligonu. Praktični dio finalnog takmičenja/natjecanja održaće se 19. juna/lipnja 2021. godine u Sarajevu.

Dva dječaka i dvije djevojčice koji ostvare najbolje rezultate na praktičnom dijelu činit će ekipu koja će predstavljati BIHAMK i Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem europskom takmičenju/natjecanju koje se održava u Zadru u Hrvatskoj u septembru/rujnu 2021. godine.